Suklaakakku

kakku1

POHJA:

  • 2dl kookosjauhoja
  • 0,5dl mantelijauhoja
  • 1dl raakakaakaojauhetta
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljauutetta
  • 2dl kookosmaitoa
  • 6 kananmunaa (eroteltuina)
  • 0,5dl hunajaa
  • 0,5dl kookossokeria

kookosöljyä voiteluun

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat kookosöljyllä.
  3. Sekoita kuivat keskenään.
  4. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
  5. Lisää keltuaisten joukkoon hunaja ja kookossokeri. Kuohkeuta pari minuuttia vatkaamalla.
  6. Sekoita kuivat aineet ja keltuaisvaahto keskenään, lisää joukkoon myös kauramaito.
  7. Kääntele valkuaisvaahto varovasti mukaan.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  9. Jäähdytä pohja ja halkaise se kahteen osaan.

Aseta alimmainen osa tarjoilualustalle.


PERUSMASSA:

  • 4dl cashew-pähkinöitä
  • 400ml kookosmaitoa
  • 1dl kaakaovoita
  • 0,5dl kookosöljyä
  • 1tl vaniljasteviaa
  • 1rkl hunajaa
  1. Liota pähkinöitä vähintään 1,5 tuntia vedessä. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät.
  2. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa.
  3. Lisää kookosmaito, cashew-pähkinät, makeutus ja sula voiseos tehosekoittimeen. Ja sekoita kunnes massa on tasaista.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.


SUKLAAMASSA:

  • 1/2 perusmassasta
  • 5rkl raakakaakaojauhetta
  • o,5dl rouhittua raakasuklaata
  • 2tl vaniljauutetta
  • 5rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • steviaa tarvittaessa lisäämään makeutta
  1. Ota perusmassasta noin puolet erilliseen kulhoon.
  2. Lisää kulhoon kaakaojauhe, suklaarouhe, vaniljauute ja hunaja. Sekoita.
  3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.
  4. Kaada seos pohjan päälle ja laita pakastimeen hetkeksi jähmettymään.
  5. Lisää  päällimmäinen pohjanosa massan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
  6. Käytä koristeluun jäljelle jäänyttä perusmassaa kerman tapaan.

 

kakku2

Ohje oma sovellus, johon inspiraation lähteenä toimi Kiitos hyvää-kirjan reseptit.