Rahkapizza

rahkapizza1

Pizzapohjaa on tullut kokeiltua jos minkälaisella ohjeella.  Näiden kokeilujen ansiosta olenkin onnistunut luomaan varsin toimivan ohjeen. 

Terveellinen pohja muodostuu rahkasta ja haluamistasi jauhoista, ketsupin tilalle itse tehty tomaatikastike.
Yksi ongelma on aina kuitenkin se juusto. Eihän pizza ole pizzaa ilman juustoa, vai mitä?
Mutta siihenkin löytyy ratkaisu. Katso ohje alla.


RAHKAPIZZA (pellillinen)

POHJA

500g rahkaa
2tl suolaa
2 munaa
1dl täysjyväriisijauho
1dl mantelijauhoja
1rkl psylliumia
1rkl pellavansiemenrouhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa sekä rahka ja munat toisessa kulhossa.
Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi.

 

TOMAATTIKASTIKE

n.400g paseerattua tomaattia
1 suuri tomaatti
1 sipuli
(3 valkosipulin kynttä)
3 rkl hunajaa
2tl pizzamaustetta
ripaus suolaa
(kuivattua basilikaa, oreganoa)

Silppua sipuli ja kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä.
Kaada joukkoon paseeratut tomaatit ja paloiteltu tomaatti.
Pienennä lämpöä ja lisää hunaja ja mausteet.
Anna tomaattikastikkeen hautua hetken.
Kaada seos varovasti pizzapohjan päälle.

 

JUUSTOKASTIKE

2-3 dl raejuustoa
2 kananmunan valkuaista
suolaa

Laita juustokastikkeen ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi seokseksi.
Lisää pizzapohjan päälle haluamasi täytteet ja kaada täytteen päälle lopuksi juustokastike.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *