Mustikkamuffinssit

mustikka2

 

Herkulliset ja mehevät marjamuffinssit, johon voit vaihdella marjoja mieltymyksen mukaan. Tällä kertaa tein mustikkamuffinsseja, lemppareitani. Ohjeeseen laitoin kahta eri makeutusvaihtoehtoa; makeutus intiaanisokerilla tai hunajalla. Intiaanisokeria käyttämällä saat muffinsseista makeampia kuin hunajalla. Itse laitoin 0,5 dl hunajaa, sillä halusin ettei muffinsit ole juurikaan makeita. Jos olet tottunut makeisiin herkkuihin, saattaa olla että jäät kaipaamaan lisää makeutta.

Ei muuta kuin kokeilemaan, testaamalla löydät sinulle sopivan makeuden.

 

MARJAMUFFINSSIT

  • 1,5dl kaurajauhoja
  • 1,5dl mantelijauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1/4tl suolaa
  • 1tl psyllium
  • 2dl kookosmaitoa
  • 3 munaa
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 0,5dl intiaanisokeria TAI 0,5-1dl hunajaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita kookosmaito, munat, oliiviöljy ja hunaja keskenään ja lisää kuivien aineiden sekaan.
  3. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin ja lisää haluamasi marjat
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 

mustikkapiirakka

Jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Keskustelu

    1. Hei Katariina,
      Muistaakseni taikina oli aika löysää. On niin pitkä aika, kun olet tehnyt näitä viimeksi etten tarkkaan muista. Joko ehdit kokeilla muffinsseja, miten onnistui? )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *