Murenematon teeleipä

Teeleipä2

Olen kokeillut monenlaisia leipäreseptejä. Usein kokeiluni ovat epäonnistuneet yrittäessäni muokkailla jotain valmista reseptiä omiin kriteereihini sopivaksi. Haluan, että leipäni on gluteeniton, hiivaton ja sokeriton. Tällaista leipää en ole löytänyt kaupasta.

Alla oleva Teeleipä-resepti on yksi lemppareistani. Sain tämän vinkkinä ystävältäni. Leipä on koostumukseltaan pehmeä ja murenematon. Kuitulisänä leivissäni käytän psylliumia. Mauton psyllium tuo taikinaan sitkoa helpottaen taikinan käsittelyä. Leipäreseptiä voit muokkailla muuttelemalla jauhojen suhteita. Näin leipä maistuu joka kerta uudenlaiselta.

 

TEELEIPÄ (noin 12kpl)

  • 4 dl nestettä (puolet manteli-tai kauramaitoa ja puolet vettä)
  • 1/2 rkl psyllium (ei pakollinen)
  • 1tl laatusuolaa
  • 3dl porkkanaa raastettuna
  • 2rkl kurpitsansiemeniä
  • 2rkl auringonkukansiemeniä
  • 5dl jauhoja ja leseitä (esim. 2dl mantelijauhoja, 1dl kaurajauhoja, 1/2 dl riisijauhoja, 1/2 dl maissijauhoja, 1dl leseitä) Jauhojen määrä vaihtelee riippuen jauhoista, joten tarvittaessa jauhomäärää voi lisätä tai vähentää. Taikinan tulee olla löysähköä.

 

  1. Mittaa neste kulhoon. Lisää siihen suola ja psyllium. Anna psylliumin turvota 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Psyllium tekee leivistä murenemattoman ja mehevän.
  2. Lisää porkkanaraaste ja siemenet.
  3. Sekoita jauhot erillisessä kulhossa ja lisää seokseen. Sekoita lusikalla tai harvalla vispilällä.
  4. Nosta lusikalla haluamasi kokoisia kasoja pellille ja levitä lusikalla pieniksi lätyiksi.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

 

teeleipä

Helppoa, nopeaa ja terveellistä!

 

Jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *