Kaurainen mustikkapaistos (lasten suosikki)

 

Kohta on taas se aika vuodesta kun saadaan poimia pakkaset täyteen ehkäpä maailman parasta superruokaa, mustikkaa.

 

Mustikka taipuu moneen ja toimii mainioisti myös erilaisissa piirakoissa. Tämä mustikkainen reseptikokeilu taisi onnistua ilmeisen hyvin, sillä ohje pääsi heti tehokäyttöön. Ensimmäisellä kerralla ei perhe saanut kylliksi, joten lasten toiveesta laitettiin leipomismyssyt päähän  heti seuraavana päivänä uudestaan ja tehtiin toinen. Vaniljajäätelön kera tarjoiltu piiras hävisi parempiin suihin hyvin nopeaa.

Ohje on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa. Ei muuta kuin kokeilemaan.

 

 

KAURAINEN MUSTIKKAPIIRAS

  • 200g voita
  • 0,75dl vaahterasiirappia
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1dl vettä
  • 5dl kaurajauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1dl vettä
  • 1tl psylliumia

 

 

  1. Laita 1dl vettä kulhoon ja sekoita joukkoon psyllium. Anna hyytyä hetki.
  2. Sekoita toisessa kulhossa pehmennyt voi ja vaahterasiirappi keskenään.
  3. Lisää voin ja siirapin joukkoon munat ja suola.
  4. Lisää myös psylliumhyytelö.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  6. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina lastalla vuokaa ja lisää mustikat pintaan.
  7. Paista 200 asteessa 40-50 minuuttia. (Paiston loppuvaiheessa jos pinta meinaa palaa, lisää leivinpaperi piiraan päälle.)

 

Ps. Ohjeessa oleva psyllium-hyytelö ei ole välttämätön, mutta sen avulla piiraasta ei tule mureneva.