Kanapata bataatti-punajuurilohkoilla

kanapata

 

KANAPATA

  • 400g kanasuikaleita (maustamaton)
  • 1 -2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  •  1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • mausteet (suola, cayennepippuri, timjami, oregano)
  1. Kypsennä kanasuikaleita hetki pannulla ja mausta.
  2. Keitä vettä vedenkeittimessä tai kattilassa.
  3. Pese ja pilko sipulit, paprika ja kesäkurpitsa.
  4. Laita kanasuikaleet ja muuta ainekset vuokaan.
  5. Ripottele päälle mausteia ja peitä ainekset keitetyllä vedellä.
  6. Paista uunin keskitasolla 175-200 asteessa.

Kanapata on helposti uunissa valmistuva ruoka. Voit vaihdella pataan joka kerta eri vihanneksia ja juureksia. Näin saat kanapataan halutessasi aina uusia makuvivahteita. Kanapadassa kypsyisi samalla esimerkiksi pasta, mutta itse tein tällä kertaa bataatti- ja punajuurilohkoja.

 

BATAATTI-PUNAJUURILOHKOT

  • 1 bataatti
  • 2-3 punajuurta
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • mausteita
  1. Pese bataatti ja punajuuret. Voit myös halutessasi kuoria juurekset.
  2. Pilko lohkoiksi.
  3. Kaada kulhoon oliiviöljy ja mausteet.
  4. Pyörittele bataatti ja punajuurilohkoja oliiviölyssä ja aseta ne sitten pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista uunin keksitasolla 200 asteessa.

Kypsennin uunissa yhtäaikaa sekä lohkot että kanapadan. Paistoin kiertoilmalla 175 asteessa.

kanapata2

Maukasta ja terveellistä!

Jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *